Friday, December 17, 2010

Raja Chulan?



"Raja Chulan mana?",tanya kak Jidut

Assalamu'alaikum wbt..alhamdulillah akhirnya ana diberi kekuatan untuk menulis blog semula. Semoga blog ana akan bertambah ceria dengan cerita-cerita serta ilmu yang bakal ana rakamkan. Tanggal 10/12 merupakan hari bermakna bagi Kak Bi yang merangkap sebagai teman karib ana di rumah. Alhamdulillah,majlis akad nikah telah berjaya selepas abang Lan melafaskan lima kali qabul. Pada keesokan harinya pula telah berlangsung majlis walimatulurus antara Rubiah&Roslan. All have going smooth, alhamdulillah!

Pada hari bersejarah bagi kakbi, telefon ana telah pun hilang, tapi hati ana tak da pun risau ataupun berdebar-debar. So, ana tak fikir yang telefon ana kena curi kerana ana ingat anak buah ana dok main ka. Then, selapas cari@call@message tapi operater jawab "sorry please try later" and bile bagi message plak, maxis bagi mesej "your message didn't reach to 0178719242". So memang sah la kene curi. Disebabkan alang misplace, so dia da janji nak ganti, alhamdulillah!

Go back to the tittle ==> "raja chulan"...huhuhuh
actually mak gelar abang Lan culan tapi kak jidut yang gile-gile tu telah menokok tambah Raja Chulan singkatan dari nama raja thailand, mase ana belajar sejarah.."Raja Chulalongkon" nama raja thailand tu.

ABOUT RAJA CHULAN:
Nama diberi Roslan..
Merupakan anak bongsu daripada 10 orang adik-beradik..

My opinion about him:
:: seorang yang kelakar,
:: pandai ambik hati orang tue
:: sesuai ngan kakbi,
:: semoga perkahwinan mereka bahagia hingga ke akhir hayat..amin

...
actually, raja chulan ni paksu kepada NurSolehudin, so dia ada jugak cerita pasal soleh kat ana..tapi ana tak ada mood nak tulis tentang soleh dalam blog ni...huhuh...

...
ana betul-betul ingatkan ana akan kehilangan kawan karib@kakbi...tapi rupe-rupenya ana dah dapat sorang lagi kawan karib iaitu..RAJA CHULAN....!!!!!!!!!!
sEMOGA CEPAT DAPAT BABY, TAK SABAR ANA NAK TENGOK ANAK KAKBI&RAJA CHULAN.....

Wsalam....

0 comments:

Foto ComeL ^^;