Monday, February 25, 2013

Semangatku Melayang2?

Bismillahhirrahmanirrahim~


Assalamualaikum kepada meraka yang singgah di sini!
Hari ini FN tiba2 hilang semangat, rasa sunyi sangat..
Yang FN perasan, perasaan ni datang petang tadi, FN da order makanan kat kedai Din Siam, harini FN balik pukul 6.10, tak asar lagi, sampai jer kat kedai, makanan yang FN order xde, rupa2nya FN tersalah hantar msg dan FN terpaksa tunggu dia masak.. lama juga, sebab FN sangat xsuka menunggu (bak kata cikgu FN, menunggu adalah sesuatu perkara yang bodoh) entahlah, tp FN rsa buang masa sangat, da la FN xasar lagi.. hampir je FN nak nangis sebab stress tggu makanan dan sejak tu la mood FN tiba2 hilang, xde semangat! nak nangis jer T_T. Doakan FN! FN jarang macam ni... yang FN pelik msa di kuliyah, FN okay dan happy dan positif sangat tp bila sampai rumah, mula rsa keseorangan, sunyi.. Ya Allah jadikanlah ana seorang hamba yang bersyukur.. " Hasbunallah wani'mal waqil,ni'mal maula, wanikman nassir" aminn..

FN officially break up dah, now i'm single! yahooo 

Maybe this once of the factor my semangat melayang2-NO! NO!-
Sedih bila kenangkan mak FN takkan restu hbungan FN dgn dia, 
so that why, FN putus-cool x? haha.. So, now FN da xmau fikir pasal kawin, tp bila FN cuba buang perasaan ini, semakin kuat ujian FN! Harini ada seorang akaq medic, FN kenal masa minggu peace n humanity, akaq tu tiba2 menyampaikan berita gembira yang dia bakal bernikah cuti sem 2 bulan ni, dan dia sangat nervous dan harap FN dapat doakan dia...amin, semoga semuanya berjalan dengan baik. Dia bakal berkawin dgn psngn yang lebih muda dan pasnagannya baru habis stpm.. n i know this man in flash mob..tahniah =)), kamu memang matured---> JELESSS
Then, akaq medic ni bgtahu FN anak ustaz Pahrol pun akan berkahwin 3/3 insyaAllah..tahniahh juga untuk Al-Fatih (4th year medic)

FN harap FN dapat teruskan study dengan sangat baik tanpa memikirkan soal kawin! when the "best time", I will accept it and well-prepared.. =))

Moga Allah Redha..=))
Berikanku semngat baru untuk terus taat dan istiqamah mentaati perintah-Mu dan menjauhi larangan-Mu..aminn..

(Tarikh Keramat: 15,16,17/2)

Sunday, February 24, 2013

I deserve It!!


Assalamualaikum w.b.t..=))
Apa khabar semua?
Erm, result exam FN da keluar hari Jmaat hritu..
Honestly, tak la minat sangat nak tau result berapa, then bila dapat tau sorang kwan FN LULUS dan resultnya diberi tahu oleh seorang akaq senior, FN rasa berdebar!!
Knape xde orang nak bgtau result aku??

**curious giler! coz I know it happened!!

Then esoknya (sabtu, 23/2) sampai midah dalam kurang pkul 12.
lepas tu bawak si ujang, along, angah n kaklang mndi kolam..
Lps jer layan dieorang, terus bergegas p jabatan pendidikan tingkat 2, punyela gelabah mencari board exam, sampai xjumpe, hampir 15minit juga cari, sampai naik tingkat 5
TP
tapi xjupe, lepas tu turun balik tingkat 2, n finally, jupe jugak lepas msg akaq senior...

First nmpak board tu FN tgk no matrik bg pelajar yg gagal, then, i can see my matrix no

A141850: FFFJ1113, FFFJ1314

okay, fine! speecchless! sedih! tp xmampu nak nangis because I DESERVE IT.. ='))
Then, I se 10 of my friend LULUS, 3x FN tgk.. so, Tahniah sgt kat kawan2 FN ni.. n FN perasan most of them single la.. hebatt! TAbii' kat dieorang.. =)) (6/10)

1.Noraini Rashid.-SINGLE
2.Nur Najibah Marzuki.-SINGLE
3. Rufina Bakri.
4.Hazeerah.-SINGLE
5.Siti Nurul Fatin Zakaria.-SINGLE
6.Nuraini Ismail-SINGLE
7.Rogayah.
8.Sherry Jouflin.
9.Nor Ashikin Ali.
10.Siti Nabilah.-SINGLE 

Then, masa otw balik rumah, FN muhasabah diri, bersyukur dengan result, FN kene kuat+positif+xboleh nangis coz I deserve it ( I know myself)
It better for me to repeat this 2 paper coz, I not pro in this subject (microb [MPI] n anatomy, physio,biochem [anpb] ). So, I have to understand more n study more hard. This is my first time to get fail in exam in my life..=))
It okay, Alhamdulillah, I'm very grateful.. My friend said: "gagal sekali tak bermakna gagal selama2nye".. I said, "yupp, betul..!"

For me,I will hold Ust. Pahrol word which is, " gagal adalah mahar kepada kejayaan"!
So, those who worry about me, thankz, but I really okay, =)) n now, I have many AIM, or azam baru for 2nd semester.. InsyaAllah, next post I want to listed my AIM for 2nd semester, I hope Allah will guided me! =))) Amin..!


okay, kawan2, doakan sy utk terus berjuang dalam bidang ini, Moga Allah redha..aminn..=))

Thursday, February 21, 2013

Gugur dosaku bersama rambutku?

Assalamualaikum.. 


Allah, sudah setahun lebih xbuka n update blog ni gara2 xingat password..hihi..dan yg paling sedih juga, blog ni hiidden from others n myself.. sobb3~ T_T

Now, i have change the password n also now i think the right an good time for me to start writing again because I have nobody to story with? (BECAUSE..maybe later on other post..hihi)

Actually, today I feel better when I can drive with boyfriend and go for date..for sure!!! My aim for outing to "potong rambut", then, my sister minta tolong, keluarkan duit, p farmasi beli ubat pungggung utk budak2 tu dan ubat demam "Nurefon/Nurofen" (not sure..haha), but I'm sure NUROFEN..haha.. then p Avon, beli minyak wangi "sweet honesty".. After that, my mother ask me for update her account tabung haji.. Then, baru FN p cari kedai gunting rambut..

Dalam mencari kedai gunting rambt ni mmg..sangalah adventure! Jom explore pengembaraan FN dengan my little boyfriend a.k.a my bodyguard:

1. Of cause kedai cina, nmpak ade sorang customer yg sedang cuci rmbut--->REJECT

2.Kedai yg kedua, sebelah dengan kedai  pomen, so, I worried maybe the guys will see my hair---> just lalu n REJECT

3.kedai yg ketiga, India lelaki tukang gntingnya--> in my head, ooo.maybe kedai ni la yg selalu abang aku p gunting, nmpak ramai org lelaki kat sana.

4.kedai keempat sempat FN masuk n tanya, first nmpak org perempuan, then, tgk sebelah die (tokey) die cina lelaki, muda---> REJECT

5.FN jenguk kedai yang ke-5.. untie tgh mkn n kedai bersepah mcm zaman 80 an, xconfident FN--> REJECT

6.Just nmpk dr jauh ade org lelaki india tggu kat luar---> REJECT

hbis semua FN reject.. ape yg FN nak sbenarnya:
 act. FN nk melayu, but impossible, then try juga cri kedai yg xde rmai org yg mana xde pluang pelanggn lain nak dtg esp. lelaki n tukang guntingnye mestila tua..lebih mahir.. then finally, FN jumpe:

7. Kedai ni FN jenguk, ada auntie tu sorang jer tgh makan, mula2 msuk, FN tnya, ade lelaki lain x dlm ni, i mean her husband, then she said her husband blik 2.30 nati, then i say.. auntie, sy nak msa sy gunting rmbut ni, xde customer lelaki yg masuk.. then auntie tu ckp... ok2, cepat2, kalau u tak nak org lain tgk..--> ACCEPTED..=))

Then, auntie tu tnye nk potong mcmmne? erm, paras leher la~ (not sure) then autie tu sugest, xnak layer ker? n tunjuk gmbr--->

wow, smart jugakkk---> okla auntie! =)) (da imagine muka aku dgn rmbut ni)

Then, auntie tu mula potong, amboih senangnye die potong rmbut aku.. slps 10 minit kmudian, aku dgr bunyi moto kat luar.. dlm hati ku.. alamak ade orgla... suami auntie tu ka atau org dtg nk gunting rmbut?? mcmmne2222~~?? CUAKKK! TAKUTTT!! BERDEBAR!! Bila org tu pdam engine moto n nk menjenguk kedai tu automatik aku trik kain yg cover baju aku dr bwh naik ke ats utk tutup rmbut, then cepat2 auntie tu p kat customer die, india n lelaki..then auntie tu minta die tggu kat luar..syukurrr..selamat jugala.. w/pun aku ttp rsa risau..entah rsa tkut sgtt... Lama juga die tggu aku n yg auntie ni plak xsudah2 alter rmbut aku n last2 hasillnya---->

lebih kuranglaaa... stresss aku, auntie ni ckp lain buat lain..haha..sobbb3

so, why gunting rmbut?
0. LIlLLAHITAALA
1. abah suruh sbb die rimas tgk rmbut aku..
2. rmbut ni usianye sama dgn usia perkenalan aku dan die, so bila tmt perkenalan kami, makan tmtla riwayat rmbut aku (logik ka?)
3. Semua abang ipar aku pernah ternampak rmbut aku, jdi bnyk da dosa tu..dgn rmbut bru, aku harap, aku lebih mnjaga aurat ketika abang ipar ada kat rumah..
4.sbb aku da xde niat nk kwin dlm msa trdekat ni---> hbiskan study dulu.. hihi

InsyaAllah.. Aminn.. =))

this is my little boyfriend, sian tgk die tido... otw, blik die nk kencing,  aku suruh die tido n thn..hihi.. asuu pasti rindukan ujang asu ni.. I love you sayang..

ok, kawan2 nite.. =)), my blog.. nite, tq!!

Foto ComeL ^^;