Tuesday, January 11, 2011

1st experiment!!!

Assalamu'alaikum para pengunjung yang dirahmati lagi disegani sekalian. Now FN nak transfer post dari blog wardatussafiyah ke blog baru ini oleh kerana blog lama ade masalah teknikal serta fizikal and mental..wohaaa!


So, siape yang belum pernah baca entry ni boleh la baca tapi yang dah bace pun boleh jugak baca untuk refresh balik. Okay, post ni telah di rekodkan pada tarikh 18/9/2010. JOm Layan===>

Bismillahhirrahmanirrahim..

Assalamu'alaikum w.b.t..
Sekarang jam laptop abang naza menunjukkan pukul 11.48 p.m, dan aku baru sahaja selesai buat experiment yang pertama dan dah habis kemas pun sume barang-barang..jari-jariku yang mulus pun da bertukaarrrr!!! menjadi warna merah....???>>>> huhuhu,,,,ape hal ni kan??? nak tahu ape experriment yang aku buat???? naaaaa, teruskan la membaca sampai habis...

Huh, hari ni sebenarnyer hari yang sangat padat bagiku dan sangat penat bagi kak jidut dan kakbut sebab dieorang bergilir-gilir drive...aku pulak, macam biasa, masuk jer kereta terus tidur...wohaaa...

Perjalanan bermula pada pukul 0956 kalau tak silap la... Bangteh dah set untuk bertolak pada pukul 0900 tapi apakan daya, banyak halangannya..kerana risau kalau-kalau jammed ke kan..Flight kakteh pukul 2, alhamdulillah sempat dan selamat kami sampai di KLIA pada pukul 12 lebih la... Huh, xsangka hari ini KLIA crowded giler, nak cari parking pun susah.. Anak-anak orang kaya yang duk asrama, semuanya balik sekolah hari ni, flight jer, senang, cepat, dan selamat sampai... Sedih jugak apabila melihat muka-muka suci anak buahku yang akan pulang ke Sabah, tinggallah asu, wan dan atok, tiga orang jer kat rumah..sunyi sangat rasanya... dari mendengar suara along yang poyo, anyah yamg lembut tapi panas baran dan "saya" (kak lang) yang lemah lembut dalam percakapannya..dan tak lupa juga kepada eqfal yang suka cium asu..hhuuhuh... Semoga cepat sembuh ye eqfal qardhawi daripada demam... Asu rasa eqfal tu demam nak bercakap, sebab tak sabar nak panggil "asuuuuu"...huhuhuhu....
ok, habis pasal kakteh, nati lepas asu spm, asu pergi sabah ba ea....

On the way nak balik, singgah rumah anak buah abah, abang Lokman, untuk beraya...yang paling best akaq izah tu masak char kuey teou ( betul ke aku spelling ni)??? memang marvellaous!!! Lepas tu akaq izah buka cerita pasal saka yang terdapat di kediaman rumahnya dan menyebabkan ayahnya meninggal dunia.. Ya ALLAH,mintak dijauhkan dari keluarga ana....tak dan nak cerita, seram...!! Selepas semuanya selesai menunaikan solat Asar, Kami pun o balik,...sampai kat rumah dalam kurang pukul 0745...alhamdulillah....

Fikiran ku melayang sehingga ke negeri China...(punye nak tunjukkan betapa jauhnya aku berfikir) huhuhuh...yeke??? Sebenarnya, macam-macam aku fikir, yang pertama, hari ni aku tak belajar lagi...risau betul, insyaALLAH, lepas tulis blog ni, AKU MESTI STUDY SIKIT!!!!! Lepas tu dok fikir baju-baju yang tak berbasuh, tapi alhamdulillah, mak dot dah basuhkan..hmmmm...last but not least, the important thing that I need to do first is finish up my decorating ===> that is my first experiment...!!!!

Kenapa aku cakap 1st experiment??? sedangkan ini cake yang ketiga aku bikin....memang lar selama ni cake yang pertama dan kedua memang aku yang buat tapi tugas-tugas mendeco, aku serahkan pada yang lebih layak, kaq dayah... tapi hari ni, semua yang pro-pro dah tak de, so that is my time to show my talent (maaf, sangat aku tak hebat pun untuk berbahasa Inggeris, cume suka practise)...so, that why I tell you that is my first experiment! jadi, jom layan gambar yang aku ambil gune handphone kakbut yang tak canggih ni...

Thanz sangat2 kakteh, terharu sangat, kakteh tinggalkan nozel ni untuk asu, sayanggg kakteh!!!
wohaaaaa...alhamdulillah, sangat berjaya memotong 2 lapis kek degan sangat baik..tahniah nabila!!!
1st time topping,,,hancuss!! "xpa2, saya budak baru belajar~" normal la tu, no one perfect!!
"SALAM SUKSES TO FORM 5 SPM 10 A+"...Insyaallah, amin...Ilove ALLAH...+ My hearrt free from "cinta manusia" ( I'M anti-COUPLE)
nK cube jugak limpahan blueberry...kaq dayah dan kakteh, tgk lah..terserlah kecacatan corak yang adik buattt...wohaaaa....


Naaaaaaaaaaa...siap!!!!!!!!!!!!
Khas utk cikgu masitah....nati sy potong22, hari isnin saya bawak p skolah...
Vanilla sponge cake, topping with fresh cream...
Filling with yam for the first layer and filling blueberry for the second layer...

2 jam menulis...lame nyer...~0130 a.m..
wasalam...

0 comments:

Foto ComeL ^^;