Thursday, February 21, 2013

Gugur dosaku bersama rambutku?

Assalamualaikum.. 


Allah, sudah setahun lebih xbuka n update blog ni gara2 xingat password..hihi..dan yg paling sedih juga, blog ni hiidden from others n myself.. sobb3~ T_T

Now, i have change the password n also now i think the right an good time for me to start writing again because I have nobody to story with? (BECAUSE..maybe later on other post..hihi)

Actually, today I feel better when I can drive with boyfriend and go for date..for sure!!! My aim for outing to "potong rambut", then, my sister minta tolong, keluarkan duit, p farmasi beli ubat pungggung utk budak2 tu dan ubat demam "Nurefon/Nurofen" (not sure..haha), but I'm sure NUROFEN..haha.. then p Avon, beli minyak wangi "sweet honesty".. After that, my mother ask me for update her account tabung haji.. Then, baru FN p cari kedai gunting rambut..

Dalam mencari kedai gunting rambt ni mmg..sangalah adventure! Jom explore pengembaraan FN dengan my little boyfriend a.k.a my bodyguard:

1. Of cause kedai cina, nmpak ade sorang customer yg sedang cuci rmbut--->REJECT

2.Kedai yg kedua, sebelah dengan kedai  pomen, so, I worried maybe the guys will see my hair---> just lalu n REJECT

3.kedai yg ketiga, India lelaki tukang gntingnya--> in my head, ooo.maybe kedai ni la yg selalu abang aku p gunting, nmpak ramai org lelaki kat sana.

4.kedai keempat sempat FN masuk n tanya, first nmpak org perempuan, then, tgk sebelah die (tokey) die cina lelaki, muda---> REJECT

5.FN jenguk kedai yang ke-5.. untie tgh mkn n kedai bersepah mcm zaman 80 an, xconfident FN--> REJECT

6.Just nmpk dr jauh ade org lelaki india tggu kat luar---> REJECT

hbis semua FN reject.. ape yg FN nak sbenarnya:
 act. FN nk melayu, but impossible, then try juga cri kedai yg xde rmai org yg mana xde pluang pelanggn lain nak dtg esp. lelaki n tukang guntingnye mestila tua..lebih mahir.. then finally, FN jumpe:

7. Kedai ni FN jenguk, ada auntie tu sorang jer tgh makan, mula2 msuk, FN tnya, ade lelaki lain x dlm ni, i mean her husband, then she said her husband blik 2.30 nati, then i say.. auntie, sy nak msa sy gunting rmbut ni, xde customer lelaki yg masuk.. then auntie tu ckp... ok2, cepat2, kalau u tak nak org lain tgk..--> ACCEPTED..=))

Then, auntie tu tnye nk potong mcmmne? erm, paras leher la~ (not sure) then autie tu sugest, xnak layer ker? n tunjuk gmbr--->

wow, smart jugakkk---> okla auntie! =)) (da imagine muka aku dgn rmbut ni)

Then, auntie tu mula potong, amboih senangnye die potong rmbut aku.. slps 10 minit kmudian, aku dgr bunyi moto kat luar.. dlm hati ku.. alamak ade orgla... suami auntie tu ka atau org dtg nk gunting rmbut?? mcmmne2222~~?? CUAKKK! TAKUTTT!! BERDEBAR!! Bila org tu pdam engine moto n nk menjenguk kedai tu automatik aku trik kain yg cover baju aku dr bwh naik ke ats utk tutup rmbut, then cepat2 auntie tu p kat customer die, india n lelaki..then auntie tu minta die tggu kat luar..syukurrr..selamat jugala.. w/pun aku ttp rsa risau..entah rsa tkut sgtt... Lama juga die tggu aku n yg auntie ni plak xsudah2 alter rmbut aku n last2 hasillnya---->

lebih kuranglaaa... stresss aku, auntie ni ckp lain buat lain..haha..sobbb3

so, why gunting rmbut?
0. LIlLLAHITAALA
1. abah suruh sbb die rimas tgk rmbut aku..
2. rmbut ni usianye sama dgn usia perkenalan aku dan die, so bila tmt perkenalan kami, makan tmtla riwayat rmbut aku (logik ka?)
3. Semua abang ipar aku pernah ternampak rmbut aku, jdi bnyk da dosa tu..dgn rmbut bru, aku harap, aku lebih mnjaga aurat ketika abang ipar ada kat rumah..
4.sbb aku da xde niat nk kwin dlm msa trdekat ni---> hbiskan study dulu.. hihi

InsyaAllah.. Aminn.. =))

this is my little boyfriend, sian tgk die tido... otw, blik die nk kencing,  aku suruh die tido n thn..hihi.. asuu pasti rindukan ujang asu ni.. I love you sayang..

ok, kawan2 nite.. =)), my blog.. nite, tq!!

0 comments:

Foto ComeL ^^;