Sunday, March 6, 2011

Benda yang PALING saya TAK suka?

Assalamu'alaikumm semua~ ^_^
Dah makang belum?
FN baru je lepas makan sambal ikan selar
...alhamdulillah! kenyang!
..FN tak kira sedap ke tidak (sebab FN yang masak)..
yang penting kenyang...hhihihi..
tapi tak sangka pulak..si Afiq 1st time puji masakan FN (maybe tenngah kebuluq giler)..
sebelum ni..ade jer alasan dia untuk tidak memmuji masakan FN
TAPI
"ada asu kesah ke"??

hmmm..
Apa tak nye..masuk petang ni dah 4x kali die makan..pelik sungguh...tak kenyang2 ka..?? nasi goreng 3x die mengulang sebelum mmakan nnasi..masyaAllah..dasar budak baru nak mebesar memang gitu lah agaknnye..

[SITUASI: Tengah menyiang ikan]
si afiq datang dapur bawa chess yang dah siap susun
(dalamm hati FN- hey~ budak ni..time ni la nak ajak main..hihihi)

afiq:Asu cepatla main "capit"*

FN: alaaa..tak nak la mmain capit..boringla..main chess la..

afiq:oklah2..main chess..cepatla~ asu

FN: heee~ kejap la..kan asu tengah siang ikan..lepas tu nak masak lagi.
kang..afiq jugak yang nak mmakan

afiq:asu kita mmain atas table ni..cepatla~~please

FN: hey..budak ni..afiq mmain la sensorang..practise dulu..kang kalah lagi..hihihi.. (semalam 7x kali asu menang lawan chess)
afiq:oklah~ (sedikit hampa)

then FN terus menyiang ikan selar 4ekor dalam masa setengah jam..(huh lama rasaya)
point yang nak cerita kat sini..FN suka mainn masak-masak tapi PALING TAK SUKA bab-bab menyiang ikan/ayamm..susah..FN tak pandai! but FN belajar juga siang ikan sampai hancur perut ikan tu~~hihihi

[kalau di rumah]
selalunya mmak dah siap siangkan ikan..then baru simpan dalamm peti..
so..bila FN nak masak-senang je-tak perlu siang ikann~ohh mak..

abah pun sama~ selalu tolong siangkan ikan sembilang..[my faveret ikan tu] then suruh FN masak-ohh..bestnye! nampaknye 2minggu la FN cuti dari makan ikan sembilang..


best ohh~ sape suka?? angkat tangan?? teringat kata-kata raja chulan..
"dikkk..adik nak tau tak..ikan keli orang dulu2 cakap la asal ea dari katak tau"..
yewww..yeke? ada adik kesah?? hihihi... =))

so..the moral of the my story..sebelum nak suruh FN masak ikan/ayam..make sure tolong la siangkan dulu..hihihi

afiqqq~jom lawan chess!!..( asu tengah borinng ni)
ohh~chess is my favaurite game walaupun FN tak la hebat pun!
bestnye kalau dapat lawan chess dengan...________....hihi


*capit= sebenarnya main "apit"..pernah dengar tak? disebabkan kiteorg biasa main apit gune chess..so si afiq tambah C bagi mmewakili chess dan jadilah= capit..(FN rasa la)

ok..nothing to say more~ see u later..^_^
wsalammu

0 comments:

Foto ComeL ^^;