Thursday, March 3, 2011

Uniknye lesen L FN...~~

Assalamu'alaikum semua? Apa khabar orang utara .. orang melaka .. orang polannd .. oghe kelate dan semualah yang sedang membaca blog hambo ni. Alhamdulillah! FN bersyukur sangat kerana diberi kesempatan untuk mengupdate blog kesayangann ni.

So..harini FN juz nak berkongsi cerita tentang test JPJ haritu. Al-maklum bila dah namanye test siape yang tak cuak+gentar+ngeri..FN rasa normal la kan perasaan macam tu?

Setiap pengalaman yang berlaku dalamm hidup FN.. FN seboleh-boleh nak rekodkan dalam blog ni..lebih;lebih lagi kalau pengalaman manis yang berbentuk kejayaan seperti entri kali ni. Bukankah kebahagiaan tu perlu dikogsikan?? hihihi..entah la..ni memang sifat FN yang suka berkongsi cecite (cerita) dengan orang..kalau FN percaya pada seseorang tu..memang FN akan cerita semuanyalah kecuali perkara2 yang mengaibkan!..tak da lah FN nak cerite der...hihihih..

Actually FN dah siap tulis dalam diari untuk entri kali ni..tapi tula..dalam diari lain...takpelah copy jelah..hihihi..nak cepat~~
from diari coklat:

17/2/2011 (khamis)

Alhamdulillah.setinggi-tinggi kesyukuran ana panjatkan kehadrat Ilahi kerana berjaya lulus JPJ hari ni. Bahagia sangat.. tak sangka lepas ni ana boleh bawa kereta pergi bandar..(skemanye ayat "bandar" hihihih) contoh bandar terdekat dengan poland ialah Pasir Besar.Gemas.Bahau..mesti seronok! hihihi.. Lepas ni boleh la bawa mak dan abah balik kampung. Best jugak jadi driver dieorang..time ni la nak berbakti..semmetara ana tak bekerja .. tak study .. dan tak kahwin lagi ni...huhuhuhu..

Hari ni ana puasa ganti+puasa sunat hari khamis (boleh gabungkan niat tu)? hihihi...memang agak letih menunggu.. giliran FN no 4 tapi sesi 2 yang start pukul 12.00..tapi test pukul 1.15..memang dah lemah FN time tu sebab cuaca panas air dalam badan pu dah dihidrasi dan tenaga dah digunakan utuk setiap pergerakan yang dilakukan ..tapi tu semua taklah menggugat semangat ana untuk buat yang terbaik dalam test tu..hihihi..

Ana perasan minggu ni abang-abang JPJ tu baik sangat..hihihihi..sebab dieorang tak da pun tengking-tengking macam minggu lepas...ada tu FN perasan ada calon yang tak pass bukit masih diberi peluang dan kalau salah pun abang tu cakap baik-baik je..terharu sungguh ana.. then masa turn ana..di 3 penjuru actually an ade buat silap sikit tapi abang tu buat tak nampak je dan ana pun buat muka tak bersalah lalu meneruskan test..so.. alhamdulillah..berjaya juga! =)) Terima Kasih sangat kepada abang-abang jpj yang baik.. iaitu Abdul Ghani bin Ali dan Mohd Ridzuan bin Che Ri...korang memang baik...!!! Oh ye ade ser lagi tapi ana tak tahu namanya sebab tugas dia untuk sahkan kad test..so ana yang dah terlalu gembira tak perasan nak tengok nama die tapi yang pasti dia duduk palong 3 soo ana gelar die abang palong 3...hi hi hi...

Yang ana terharu dengan abang palong 3 ni..bile die tengok lesenn L ana die serta-erta ingat ana..hhuhuhu...nak tahu kenapa??? sebab lesen ana sangat unik...masa die nak tandatangan kad test tadi..die cakap:

"eh kammu! (lepas die tengok lesen L ana) saya ingat kamu ni!!! Lesen kamu berseni ye? unikla...~ lepas ni..simpan tau lesen ni..nati boleh tunjuk kat cucu"

huhuhu...lagi satu..ana tak tahu pulak abang palong 3 ni ade perhatikan ana dari pagi tadi sebab time ana sedang menunggu giliran..tiba-tiba..abang tu tegur:
"awak baca buku ape ni? dari pagi tadi lagi saya tengok awak baca buku?"

hihihih...buku apalagi kalau bukan buku PMJ- Di mana DIA Dihatiku....best! Ana betul-betul risau jikalau ana tak lulus minggu ni. Setiap kali ana doa..dan terfikir balik yang ana gagal+kereta mengundur+kene tengking..mesti nak menangis..kadang-kadanag tak sedar..ana rasa kalau ana tak lulus minggu ni...tak taulah! rasanye tak sanggup nak lalui kesedihan tu! then..rasa macam tak nak balik rumah je kalau ana tak lulus..so..azam ana.. ana nnak lulus dan ana yakin ana boleh lulus... then..pada masa tu ana memang tengah tulis nazar untuk spm so terus tambah nazar kalau ana lulus JPJ..ana nak belanja fammily ana satay...(hihihih...alhamdulillah..dah tunaikan)!


kenapa jadi macam ni??? unik tak?? hihih...actually...masuk air ni...time tu hujan!

SO...all in all..ana bersyukur sangat dah luluss..Terima kasih ya Allah.. ^p^
ok..sehingga berjumpa lagi.. ;p
wsalamu

0 comments:

Foto ComeL ^^;