Tuesday, January 11, 2011

Gobuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 2x!!!


ni la 5 orang adik-beradik gobu....

huhuhuhuhuuu...
Bismillahhirrahmanirrahim..
Assalamu'alaikum..warahmatullah...

first, antum kenal ke sape Gobu tu???
-Gobu ni merupakan haiwan peliharaan an.
-Gobu ialah kucing kesayangan mak an n die memang manje giler dengan mak an...
-jantina: jantan..
-status: sudah berkahwin dengan kucing Cik Salim, iaitu jiran an....huhuhuhu....
-sebab diberi name Gobu:mempunyai bulu yang kembang n gebu mcm kucing parsi...memang comel giler..
-hobi: mencium kaki especially kaki an n mak an n then gigit....walaupun gigitannye xsakit tp memang geli giler...
-adik-beradik: 5 ekor tp sekarang dah tinggal 2 ekor je...coz yg lagi tiga ekor abah da buang
-name abangnye: gobe

itulah serba sedikit biodata Gobu...huhuhuhu...


ni gambar gobu mase kesyik.....


ni abgnye, gobe...sangat manje dengan an...kadang2 setiap malam tido dengan an...huhuhuhuhu.......

al-kisahnye, pada minggu lepas...gobu asyik bergaduh je dengan kucing mane entah...lepas tu bile bergaduh je semuanye terkeluar...e.g najisnye n muntahnye....
so, mak an memang marah giler...n then mak an bagi pengajaran kat die....mak an rotan die...sampai die merajuk n lari dari rumah....time tu mak an xkisah langsung kat die coz mak an tau yg die akn balik malam nati..

tup..tup...esok paginye, mase kami bersahur, mak an tanye..."dik, nampak gobu x???" an pun jawab dengan yakin,"x mak..kenapa??" mak an sambung lagi, "gobu da hilang, semalam lps mak pukul die, die terus lari keluar n xblik2 lagi...sampai la skrang ni...pastu, abah an terus menyampuk, "kene ambik kat orang x, almaklum la gobu tu mcm kucing parsi.." perbualan kami berhenti disitu....

dua hari sudah berlalu, gobu xjugak balik2 lagi...mak an bertambah risau n maybe rindu kot dengan gobu coz xsape lagi yg nk mengikutnye...keadaan dalm rumah tu pun sunyi walaupun abangnye, gobe n isteri die ade coz dieorang puN dapat merasakan kehilaangan gobu...

pada keesokan harinye, an dengan abah telah dikejutkan dengan berita gembira dimana gobu dah balik time kami sahur....mak an merupakan orang yang paling gembire pada mase tu...mek an siap berbual lagi dengan gobu....huhuhuhuu...mak an tanyer, "mane ko poee gobu" pastu mak an terus bagi die makan sekenyang2nye.....semua orang gembire dengan kepulangannye....n mulai daripada hari itu, kami layan gobu dengan baik n penuh perhatian...........hahahhahhahaahh....tu la alkisahnye..


ni la dua adik-beradik tu, gobu n gobe....gobe yg berekor pendek tu...huhuhuhh..

0 comments:

Foto ComeL ^^;